Välj den bästa VPN för Android

En VPN-kompatibel med Android gör användningen av en smartphone och surfplatta säker och privat under alla förhållanden. Dessutom gör det möjligt att enkelt kringgå webbplats blockering eller få tillgång till geo-begränsad underhållning innehåll av världens ledande streamingtjänster.

Vi har testat mer än 40 VPN-tjänster. Här är våra Topp 5 bästa & Topp 5 gratis VPN

De flesta VPN-tjänster erbjuder specialiserade appar för Android. Alla av dem är dock inte värda vår uppmärksamhet.

Först och främst är Android-plattformen inte 100% säker i nuläget. VPN-appar vars utvecklingsprocess inte innehöll en fullständig testcykel kan bli ett säkerhetshål för hela enheten eftersom de har tillgång till alla dess viktiga systemfunktioner. För dig som ska ha en VPN för IPTV, så är NordVPN ett bra alternativ.

För det andra underskattar många tjänster tillväxttakten för VPN-användningen på Android och gör programvara som är extremt begränsad i sin funktionalitet och kan drastiskt skilja sig från de fullfjädrade PC-versionerna när det gäller funktioner.

För det tredje saknas fortfarande kraften i smartphones jämfört med stationära datorer, trots sin stadiga ökning. Således kan vissa VPN-funktioner som kräver stora volymer av matematiska beräkningar (till exempel titta på videor i hög kvalitet) tömma batteriet för mycket. Det är därför det är mycket viktigt för en billig VPN att stödja effektiva protokoll på Android.

Fjärde av allt, det finns dussintals VPN-leverantörer som bygger annonser i sina mobilappar. På grund av vissa teknikaliteter i hur de visas, utgör det en ytterligare integritetsrisk.

Således är det inte en lätt uppgift att välja en VPN som kan fungera riktigt bra, effektivt och säkert på Android, och en som kräver erfarenhet och teknisk kunskap.

I den här artikeln kommer jag att beskriva egenheterna med att använda en VPNS på iPhone och ge 10 bästa VPN enligt testresultaten av deras arbete med de gamla och nya versionerna av plattformen.

Denna lista är uppdelad i två delar: 5 betalda VPN-tjänster som erbjuder de bästa VPN-apparna och 5 gratis VPN med det minsta antalet brister.