Vad är IPTV i enkla termer?

Om du inte vet mycket om nätverk IPTV leverans, inte må dåligt. Många har inte ens hört talas om denna sladd cutter dröm tjänst ännu. Ändå har du förmodligen njutit IPTV abonnement i flera år.

Alla söker underhållning och nyheter och kommer att använda de bästa programmen mer och mer i framtiden. Marknaden och nätverk av traditionella TV-programföretag förlorar sitt inflytande som IPTV kanaler multiplicera varje dag.

Vad är IPTV och vad representerar dessa brev? Hur fungerar IPTV-tjänsten för att förbättra hur kabelfräsar tittar på TV-program?

På M3U Playlist Download vet vi lite om IPTV och även hur man erbjuder sändningstjänsten. Vi följer också de senaste trenderna och framstegen inom IPTV-teknik, från server till streamingenhetskontroll här.

Låt oss börja med den mest grundläggande frågan: vad är IPTV?

Det kan vara bra att först överväga IPTV som IP och TV. IP i IPTV skiljer sig inte från termerna Voice over IP (VoIP) och IP-adress. IP själv står för Internet Protocol. Detta beskriver protokollet genom vilket analoga data digitaliseras och levereras via Internet.

TV i förkortningen IPTV betyder TV. Tillsammans beskriver de kodade Internet-TV-program som skickas via webben – “Internet Protocol Television”.

För att bättre förstå arkitekturen i detta bredbandsnätverk tjänst protokoll, måste du veta hur sändningsmarknaden utan Internet fungerar.

Bildresultat för Internet Protocol Television

Traditionella satellitantennnätverk och markbundna kabel-TV-programföretag ger analoga ljud- och videoerbjudanden till främst bostadstittare. TV-apparater får dessa signaler, med publiken begränsad till att titta på vad som sänds.

Utan en personlig videobandspelare (PVR) till exempel en TiVo-inspelningsenhet kan du inte välja vad som är på eller när. Du slår på TV:n och tittar på den kvalitetsprogrammering som programföretagen för närvarande skickar.