5 enkla steg för smartphone säkerhet med en VPN

Säkerhet för mobila enheter tas ofta inte lika allvarligt som för datorer. Smartphones tas överallt, regelbundet ansluta till offentliga wifi och bära en stor mängd personuppgifter såsom foton, adresser, e-post, logga in detaljer etc. De står inför hot som hackare, stöld och skadlig kod som annonsbibliotek växer problem i appbutiker. Här är några enkla steg för att hålla din smartphone säker med en bästa VPN.

Ladda bara ned betrodda och nödvändiga appar: Det finns en app för allt, men många särskilt i kategorin telefonanpassning och spel är annonsbibliotek. Det här är appar som har intäktsgenererats genom att lägga till riktade annonser. Personuppgifter kan missbrukas och till och med läcka ut av dessa appar. Det finns också andra hot från att ladda ner okända VPNS appar som skadlig kod.

Inaktivera eller begränsa användningen av platsspårning: Det är användbart men bör användas sparsamt och användarna bör vara särskilt försiktiga med att tillåta appar att använda dina telefoner platsspårning. Platsspårning skulle göra det möjligt för hackare att skapa en bild av din dagliga rutin, vilket gör dig sårbar för identitetsstöld eller andra faror.

Lita inte på gratis offentliga Wifi: vi har nämnt det förut, är ett offentligt wifi-nätverk ett enkelt mål för hackare. Ofta dåligt skyddade och nås av sårbara enheter det kan sätta många användare på risker. Anslut inte till wifi utan att kunna verifiera källan. När du är ansluten använder kryptering och undviker om möjligt åtkomst till känsliga data som bankkonton eller en arbetsdatabas.

Skydda molnlagringen: Dropbox, Evernote och andra appar är mycket användbara för att dela data. Men att lämna dem ständigt igång på din smartphone kan sätta alla dessa data i riskzonen. En stulen telefon är frustrerande men om brottslingarna får tillgång till sårbara data som du har lagrat i molnet, kan de sluta stjäla mycket mer än bara din smartphone.

Kryptera din webbläsare trafik Kryptering lägger till ytterligare ett lager av säkerhet, det skyddar dig när du använder offentliga wifi, vilket gör det svårt för hackare att rikta dig. Smartphone-kryptering blir enklare och kan även erbjuda fördelar som datakomprimering. Bland arbetsgivare som driver en ta med din egen enhet politik på jobbet, endast 13% krävs hårdvarukryptering och 23% krävs mjukvarukryptering. Det trots att kryptering är ett av de mest effektiva sätten att skydda användardata