IPTV-vad det är, hur det skiljer sig till Kodi och vad lagen säger om denna TV streaming service

Du är också förmodligen undrar om det är samma som iptv boxarna lådor som översvämmade den svenska marknaden förra året.

Eller även om det är lagligt.

Eftersom fler och fler människor skär kabeln till förmån för billigare tjänster, det finns nu en hel del företag som erbjuder IPTV-abonnemang, lovande premiuminnehåll till en bråkdel av kostnaden.

Med många hävdar full tillgång till en rad tjänster, inklusive Sky, Netflix, BT Sport och mer, har efterfrågan på produkten genererat ett stort antal säljare-ofta verksamma på sociala medier.

Vad är IPTV?

Det står för Internet Protocol Television. Enkelt uttryckt, det är den tekniska termen för streaming via Internet.

Faktum är att många stora TV-leverantörer redan har antagit tjänsten själva-Tänk Netflix, NowTV och Amazon. Även BBC använder IPTV med sin iPlayer-tjänst.

Dessa är helt lagliga tjänster som du betalar en avgift för att komma som ett alternativ till en kabel-eller satellit-anslutning.

Vad är en IPTV-box?

Iptv boxarna finns i en mängd olika former som är fysiskt anslutna till din TV. Från digitalboxar till “pinnar “, de tillåter streaming-tjänster som ska nås av din TV.

Det här innehållet kan vara filmer, iptv-kanaler eller musikvideor. Det är ett allt populärare sätt att visa TV och filmer som fansen söker efter on-demand-lösningar till sina tittarvanor.

Återigen, enheterna själva i sin ursprungliga form är helt lagligt.

Emellertid

Utvecklare har manipulerat programvaran på enheterna för att ge tillgång till Premium och pay per View-innehåll som du normalt måste betala en rejäl abonnemangs räkning att titta på.

Genom att ändra enheterna och installera piratkopiering konfigurerad addons för att komma åt innehållet utan innehåll ägare behörighet, bryter det sedan ett helt antal upphovsrättslagar.

Känd som “olagliga strömmar “, om du tittar på TV-program, filmer eller sportevenemang där du normalt skulle betala för att visa dem och du inte har betalat, är det troligt att du använder en olaglig enhet.