Hur man väljer den bästa VPN för hemmabruk

TechJunkie gör en hel del arbete på VPNs. Riktningen Internet reser just nu verkar prioritera behoven hos ISP och Big Business över amerikanska användare, så vi måste skydda oss själva. Att använda en VPNS är ett utmärkt sätt att göra det samtidigt som vi behåller våra data och våra surfvanor för oss själva. Om du är ute efter att säkra din internetuppkoppling, denna handledning kommer att visa dig hur du väljer den bästa VPN för att kolla ip IPTV King.

Huruvida du vilja till hålla din beter datan till dig i stället för Tillåt din ISP till samla och sälja den, tillträde geoblocked belåtenhet, till använda stycke torrent tryggt eller något annars, en VPN är en väsentlig redskap för din fortsatt trygghet online.

Först ska vi täcka hur en VPN fungerar och hur den skyddar dig när du är online. Ett VPN, virtuellt privat nätverk, skapar en säker krypterad tunnel mellan den enhet den är installerad på och en VPN-server. Det innebär att varje del av Internettrafiken som lämnar din enhet är krypterad och inte kan ses av någon.

När din internettrafik träffar VPN-servern dekrypteras och ansluts till Internet på andra sidan av servern. Detta är en separat anslutning och med en no-log VPN, det finns inget att länka den krypterade trafiken går in med okrypterade trafiken går in på Internet den andra sidan. All retur trafik krypteras sedan på VPN-servern och returneras till din enhet.

Allt detta innebär att ingen kan se vad du håller på med när du är online. Detta inkluderar när du använder offentliga WiFi eller även om du råkar ansluta till en falsk WiFi-hotspot. Hackaren kan se din Internet-trafik men eftersom den är krypterad kan du inte göra någonting med den.

Den bästa VPN för hemmabruk

Att välja den bästa VPN för hemmabruk beror på vad du vill göra med den. Om du bara vill hålla dina internetvanor privata, de flesta No-log VPN som erbjuder 256-bitars kryptering kommer att göra det. Om du vill kringgå geoblocking, som att få tillgång till American Netflix från någon annanstans, vissa VPN-leverantörer specialiserade på det. Om du vilja till tryggt använda stycke torrent eller annan P2P protokoll, något VPN tjänsten spjäll trafik fördriva tiden självaste inte.

Här är några funktioner att se upp för när du väljer en VPN:
Kryptering

Kryptering är en metod för att säkra din Internet-trafik. I princip använder kryptering ett etablerat chiffer för att kryptera all din trafik. Chiffer kräver en särskild nyckel för att låsa upp som endast är tillgänglig för dig som VPN-kund. Om din VPN använder 256-bitars kryptering skulle det ta en superdator många år att knäcka så anses vara mycket säker. Vissa VPN erbjuder fortfarande 128-bitars kryptering som inte är lika stark. 256-lite är det minsta du ska satsa på.

En no-log VPN behåller inte några loggar av något du gör när du använder tjänsten. Det betyder att inga anslutningsloggar berättar för någon när du anslöt och vad du gjorde. Inga trafik loggar för att visa vad du nås eller hämtat och ingenting att länka den krypterade sidan av VPN till den okrypterade sidan. Även om du har något att dölja, med hjälp av en no-log VPN är en extra säkerhetsåtgärd som är väl värt att ha.
Server platser

Du kommer ofta att se “5000 servrar på 60 platser i 40 länder” i VPN-marknadsföring. Detta är användbart när du väljer din leverantör. Ju fler VPN-servrar en tjänst har, desto snabbare bör din trafik vara när belastningen kommer att delas. Ju fler platser finns, desto fler alternativ du har för att kringgå geo-block som tillgång till Netflix eller BBC iPlayer utanför sina hemländer.
Protokoll stöd

Även om det kan låta komplicerat, protokollet en VPN-stöd kommer att påverka hur säkert det är. De flesta kommer att stödja PTPP, men det är svag och föråldrad. L2TP/IPSEC låter coolt men är begränsat i sitt stöd och kompatibilitet. Den du bör gå för är OpenVPN. Det är den nuvarande ledaren i protokoll och stöder de flesta enheter och operativsystem.
App support

De flesta VPN-leverantörer erbjuder sin egen klientapp tillsammans med Android-och iOS-appar och webbläsartillägg. Jag föreslår att du använder klientapparna för bärbara och stationära datorer och mobilappen för dina mobila enheter. Webbläsartillägg är bra men skyddar bara webbläsartrafik. Allt du gör utanför din webbläsare kommer inte att skyddas. Använd klienten eller mobilappen och all trafik som lämnar enheten kommer att krypteras.